Fructe de Goji

Fructele Goji

Fructele Goji, cunoscute și ca Goji Berry sunt printre cele mai eficiente surse naturale de antioxidanți și sunt un complex de vitamine. Sunt de culoare roșie și au mărimea unor roșii cherry mici. Pentru că nu rezistă transportului și conservării, se deshidratează natural și nu-și pierd proprietățile. Fructele Goji se găsesc și uscate, sub formă de pudră sau suc îmbuteliat. Acestea necesită o masticație lentă, consistentă, prin care beneficiați de savoarea și aroma specifică.

Goji Berry au un gust dulce, ușor acidulat. Se pot consuma ca atare, proaspete sau uscate. Se pot adaugă în băuturi (ceai) sau se pot stoarce, pentru prepararea sucului. Pot fi consumate împreună cu lapte, cereale, iaurt sau deserturi cu fructe: mere, ananas și portocalele.

Goji Berry

Slăbire
Goji fructe proaspete

Modalități de consum

Suc natural de Goji. Produsul este bio și nu conține zahăr sau conservanți. Îmbunătățește circulația, digestia și sistemul imunitar și poate fi consumat fără restricții.

Fructe deshidratate în iaurt. Pentru un mic dejun sănătos, împreună cu probioticele din iaurturi, fructul Goji va avea efect benefic asupra organismului, în special asupra sistemului imunitar și osos.

Goji în mâncare. Meniurile asiatice din pește sau pui, supe sau chiar sosuri conțin și Goji. Rehidratate, fructele pot fi o garnitură sănătoasă și cu foarte puține calorii. Consumat constant, fructul ajută la combaterea creșterii tensiunii arteriale și, oferă un somn mai odihnitor, îmbunătățește dispoziția și ameliorează depresia.

Ceai de Goji. Ceaiurile pe bază de Goji sunt de asemenea foarte sănătoase. Printre altele, consumul de asemenea ceai ajuta la drenaj și este important în curele de slăbire și combaterea celulitei. Un alt beneficiu este că stimulează producerea și reproducerea celulelor sângelui precum și regenerarea și vindecarea mai rapidă a rănilor.

Beneficii pentru sănătate

Familie

Fructele Goji sunt cunoscute pentru proprietățile extraordinare pe care le au împotriva diverselor afecțiuni medicale, dar sunt eficiente și pentru buna funcționare ale organelor. Goji conțin minerale ca: magneziu, fier, calciu, potasiu, aminoacizi și vitamine ca A, B, B3 și B5, C, beta caroten.

Acțiunea sa de antioxidant combate efectele îmbătrânirii. Studii recente arată că fructul Goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente în lume. Fiind un puternic antioxidant, este recomandat în insomnii, în reglarea conținutului de zahăr din sânge și în hipertensiune. Goji mai este recomandat în stări de anxietate, stres, dar și pentru îmbunătățirea memoriei.

Antocianozidele sunt antioxidanți puternici care contribuie la îmbunătățirea circulației capilare, la îmbunătățirea structurii colagenului, acționează împotriva inflamațiilor, conferă imunitate bacteriană și virală, adaptarea sistemului imunitar și reglarea regimului cardiovascular.

De asemenea, îmbunătățește circulația sangvină, întărește imunitatea și scade colesterolul în mod natural. Goji ajută organismul să lupte împotriva cancerului, ajută la regenerarea celulară și la vindecarea rapidă a rănilor. Este o bogată sursă de energie datorită conținutului mare de carbohidrați.

Glutationul este peptida care conține aminoacizii glicina, acid glutamic și cisteina. Glutationul previne îmbătrânirea precoce, prin efectul său de atenuare a toxinelor care invadează corpul. Nivelul de glutation scade odată cu înaintarea în vârstă, ducând la apariția bolilor. Acești nutrienți ajută la formarea țesutului muscular, regenerarea ADN-ului și contribuie semnificativ la starea noastră generală de bine.

Fructe Goji proaspeteFructe Goji uscate

Goji pentru slăbit

Datorită fibrelor pe care le conțin, fructele sunt bune pentru slăbit. Aceste fibre ajuta la menținerea masei musculare și ajută corpul să ardă mult mai repede grăsimile. În plus, elimină și nevoia de dulce, în asa fel încât, odată consumate fructe Goji, dispare pofta de dulciuri, prăjituri sau ciocolată.

Nu sunt recomandate doar pentru slăbire, fiind deosebit de importante și în nutriție.

Goji - fructe deshidratate (uscate)

Cea mai des întâlnită formă de comercializarea este cea de fructe uscate. Valorile nutritive pot fi diferite în funcție de soiul plantei, regiunea unde a fost plantat, modul în care a fost crescut, precum și dacă au fost folosite substanțe chimice pentru creșterea acestuia.

Consumat ca ceai, care conține acest fruct, conferă energie și vitalitate, stare de bună dispoziție, crește libidoul și îmbunătățește funcția sexuală și ajută la echilibrarea balanței hormonale. Fructele din ceaiul de Goji nu trebuie aruncate, ele pot fi mâncate imediat după ce ați servit ceaiul.

Fierberea distruge vitamina C, motiv pentru care prepararea termică nu este recomandată, ci numai cea la rece. Fructele deshidratate se pot opări în apă la 90°C pentru prepararea ceaiului.

Tel: 0258.810.898
Mobil: 0757.382.299
GOJI FRUCTE
Str. Ion Arion, Nr. 60
Alba Iulia, România