Plante de Goji

Prețuri

Vând plante cu rădăcină nudă (fără ghiveci):
30 cm ..... 3 Lei / buc
50 cm ..... 6 Lei / buc
80 cm .... 10 Lei / buc
150 cm .. 25 Lei / buc

Vând plante în alveolă:
2,50 Lei / buc

Prețurile sunt negociabile în funcție de cantitatea achiziționată.

Investiție

Pentru achiziționarea arbuștilor de Goji necesari pentru un hectar, costurile sunt de la 12.000 Lei până la 35.000 Lei, în funcție de dimensiunea plantelor. Sunt necesare 3.300 plante / hectar.

Randament

Randamentul unei culturi de Goji este de peste 2000 kg fructe uscate / hectar, la arbuști de 3 ani. Un kilogram de fructe Goji se vinde la en-gros cu cel puțin 60 Lei sau 100 Lei în magazinele de specialitate.

Foto

Goji fructe și flori

Arbuștii Goji

Goji este un arbust răspândit în special în Asia, însă datorită rezistenței sale, poate fi cultivat relativ ușor și în România. Înălțimea plantei poate atinge 2-4 m, iar ramurile, deseori spinoase, atârnă arcuite. Goji are frunze căzătoare, înflorește încetând cu luna mai și rodește din mai până în noiembrie. Coacerea fructelor Goji este treptată, pe ramuri fiind posibil să existe separat sau simultan, boboci, flori, fructe verzi și fructe coapte.

Goji - plantare

Arbustul Goji se adaptează diverselor condiții de mediu, însă pentru un randament crescut, este de preferat sa fie plantat într-un loc însorit pe toată durata zilei.

Înființarea unei plantații necesită lăsarea unui spațiu suficient pentru dezvoltarea fiecărei plante. Arbuștii Goji se plantează în rând, la o distanță de 1,5 m unul de celălalt, pentru a preveni suprapunerea ramurilor de la două plante dezvoltate. Între rânduri, se păstrează o distanță de 2 m pentru a permite recoltarea manuală. Rândurile trebuie să fie orientate pe direcția Nord – Sud pentru o expunere optimă la soare.

Dacă pământul este uscat, este necesară o irigare prealabilă a terenului. Arbuștii plantați la o adâncime de 20 - 30 cm au o rentabilitate mai mare, dezvoltându-se mult mai ușor decât cei plantați în ghiveci. După ce întregul proces de plantare a fost efectuat, terenul trebuie obligatoriu irigat. Timp de 2 săptămâni, terenul cultivat trebuie să aibă o umiditate cuprinsă între 18 - 22%. Deși este rezistentă la secetă, solul trebuie să aibă un grad moderat de umiditate.

Fiecare plantă trebuie legată de un par de susținere pentru a asigura o creștere dreaptă și pentru a preveni ruperea la vânturi puternice.

Goji plantare

Goji - întreținere

Pentru o productivitate crescută și o recoltare ușoară, înălțimea recomandată a arbustului Goji este de 2 – 2,5 m. Goji trebuie sa aibă un aspect de umbrelă etajată, astfel încât frunzele să fie expuse la soare și vânt. Între primul etaj și sol trebuie să existe un spațiu de 70 – 80 cm. Acest spațiu se obține prin tăierea ramurilor, lăstarilor și frunzelor. Între primul și al doilea etaj trebuie o distanță de 50 cm. Aceeași distanță se păstrează și între etajele următoare.

Goji arbustÎntreținere plantă Goji

Trebuie eliminate și ramurile neproductive. Lăstarii care se dezvolta în locul în care a avut loc înlăturarea crengilor nu vor dezvolta flori și nu vor produce fructe. Doar consumă hrana de pe alte ramuri și împiedică dezvoltarea corectă a fructelor. Lăstarii care cresc de obicei unde o rădăcină a fost tăiată sau deteriorată la plantat. În cazul în care nu sunt eliminate la timp, se pot dezvolta într-un alt arbust Goji iar cultura devine prea stufoasă.

Tăierea se face iarna sau primăvara devreme, când planta este în repaus vegetativ. Întreținerea acestei forme este esențială, atât pentru dezvoltarea plantei Goji, cât și pentru un randament crescut.

Pentru o cultură de plante Goji sănătoasă trebuie să urmați recomandările pentru plantarea și întreținerea acesteia.

Tel: 0258.810.898
Mobil: 0757.382.299
GOJI FRUCTE
Str. Ion Arion, Nr. 60
Alba Iulia, România